Actualitat de l´Alt Vinalopó, el Vinalopó Mitjà, l´Alcoià, El Comtat i l´Alacantí
UA

RuTruck, el pròxim “company de viatge” per al transportista de mercaderies, guanyador de DOEACTUA

Informació de la Universitat d’Alacant:

El 16 de juliol va tenir lloc a la Universitat d’Alacant la cloenda de la vuitena edició del programa DOEACTUA, una iniciativa que pretén materialitzar idees de negoci innovadores fins a la seua posada en el mercat.

En la vuitena edició han participat emprenedors de diverses àrees de coneixement, entre els quals destaquen especialment els procedents de l’àrea Social i de les Humanitats. S’han seleccionat cinc projectes finalistes: RuTruck, una tecnologia informativa per a ajudar els transportistes; FORU, plataforma d’ajuda als immigrants; Excapic, projecte de turisme experiencial a través de ludificació cultural; Tanau, projecte d’intel·ligència artificial d’assessorament lingüístic per a empreses i administracions públiques, i Lunae, un mercat web de serveis d’entrenament físic i nutrició, entre d’altres.

Enguany, el guanyador ha sigut RuTruck, el projecte presentat per Bárbara Rodríguez, titulada d’Enginyeria Multimèdia i màster en Ciberseguretat de la Universitat d’Alacant.

Amb propostes com DOEACTUA, la Universitat d’Alacant s’obri a les persones i als municipis de la província, en col·laboració amb empreses, institucions i experts professionals, per a donar suport als seus projectes a través de l’emprenedoria. Durant quatre intensos dies, els emprenedors participen en tallers, activitats i treball amb mentors especialitzats de primer nivell en les diferents àrees de desenvolupament d’un projecte, amb l’objectiu de dissenyar el seu model de negoci, definir l’estratègia empresarial i elaborar l’anàlisi economicofinancera, entre altres aspectes.

En DOEACTUA, tots els projectes han sigut premiats, ja que més d’una vintena d’empreses i institucions ofereixen suport a través de sessions de consultoria especialitzada en alguna de les diferents àrees empresarials: localització física per a poder instal·lar-se durant un període de temps, cursos de formació o una experiència europea per a conèixer casos de bones pràctiques d’altres empreses semblants que els permeta adquirir perspectives noves sobre la seua idea de negoci. Cada vegada són més les empreses i les institucions que depositen la seua confiança i s’uneixen en l’esperit col·laboratiu de DOEACTUA per a fer-la possible en cada edició.


Notícies relacionades:

No hi han notícies relacionades.

275