Actualitat de l´Alt Vinalopó, el Vinalopó Mitjà, l´Alcoià, El Comtat i l´Alacantí
Xixona

El dolç també és protagonista a Xixona per Pasqua i els forns ja oferixen les mones típiques

 

Els actes de la Setmana Santa xixonenca s’inicien este divendres amb un viacrucis pel nucli antic.

 

La celebració de la Pasqua es viu d’una manera especial a Xixona, on està molt arrelat el costum de passar estos dies en el camp amb amics i familiars, per a menjar-se la tradicional mona de Pasqua i disfrutar de l’inici de la primavera en plena naturalesa.

Este moment de l’any representa una ocasió perfecta per a visitar Xixona i, a més, per a les pròximes setmanes s’han organitzat visites guiades pel nucli antic i el castell, amb les quals es pot conéixer més a fons el vessant més històric de la localitat. Es tracta d’un recorregut totalment gratuït que es pot reservar online a través de la pàgina web explora.jijonaturismo.com.

No obstant això, el més immediat serà la celebració de la Setmana Santa, perquè els actes s’inicien este divendres 22 de març amb un viacrucis per la part antiga, que començarà passades les 8 de la vesprada des de l’església parroquial.

El diumenge 24 tindrà lloc la tradicional Processó de les Palmes, que començarà a les 11 en la Plaça del Convent i travessarà l’avinguda de la Constitució. Uns dies després, el Dijous Sant, serà el torn de la Processó del Nostre Pare Natzarè, en horari nocturn, a les 22:00 hores, i amb un recorregut molt cèntric pel carrer de la Vila i la Plaça.

El Divendres Sant començarà a les 7:00 h. amb un viacrucis molt matiner fins a l’ermita de Santa Bàrbara. A la vesprada, a 19:30 hores, començarà la Processó del Sant Enterrament que, des de l’església de Nostra Senyora de l’Assumpció, recorrerà diversos carrers del nucli antic de Xixona en els quals les llums dels ciris i la música de l’Agrupació Artísticomusical El Trabajo propicien una atmosfera única de recolliment i dol per la commemoració de la mort de Jesucrist. .

La Setmana Santa a Xixona es tancarà el diumenge 31 amb la Processó de l’Encontre, a les 7:30 hores del matí, després de la qual els xixonencs inicien la tradició d’anar-se’n al camp i celebrar la resurrecció menjant la típica mona.

Qualsevol dels bells paratges del terme municipal de Xixona o alguna de les nombroses fonts naturals com Els Bassons, Nutxes, Moratell, Alécua i Roset són llocs ideals per a passar el dia i complir amb la tradició.

De fet, des de fa dies, els forns de la localitat treballen intensament en l’elaboració artesana d’estos dolços tradicionals que a Xixona es preparen seguint la recepta clàssica de sempre, utilitzant ingredients naturals i un afecte especial.

 


234