Actualitat de l´Alt Vinalopó, el Vinalopó Mitjà, l´Alcoià, El Comtat i l´Alacantí
Xixona

L’Ajuntament encarrega el projecte per a la construcció de dos pistes de pàdel

 

La nova instal·lació permetrà que la pista 3 del poliesportiu municipal torne a tindre ús esportiu.

L’Ajuntament de Xixona construirà dos pistes de pàdel en l’actual pista 3 del poliesportiu municipal. El mes de desembre passat es va adjudicar el contracte per a la redacció del projecte d’execució de l’obra, que hauria d’estar finalitzat durant el mes de febrer. A partir d’eixe moment, es podrà licitar els treballs i procedir a la construcció de la nova infraestructura esportiva.

L’objectiu de l’equip de govern és que les pistes es convertisquen prompte en una realitat per a poder donar resposta a tots els xixonencs i xixonenques que practiquen este esport, com també a aquells que vulguen iniciar-se, de manera que augmente l’oferta esportiva i d’oci amb què compta el municipi.

L’Ajuntament era molt conscient de la necessitat de disposar d’instal·lacions per a jugar al pàdel i des de feia anys s’estava treballant amb la idea de situar-les a la Casa Geralda, perquè estigueren a la mateixa altura que l’aparcament i l’entrada al poliesportiu i que així foren més accessibles per a tots.

No obstant això, les traves reiterades a demolir l’edifici per part d’una plataforma de València, que va arribar a denunciar a l’alcaldessa -sense que el jutge admetera la denúncia per no haver detectat cap incompliment-, han obligat a adoptar una solució transitòria, per a no retardar més la construcció de les pistes.

El projecte contractat a Ingeniería Civil de Levante S.L. té un cost de 5.445 euros. Les pistes hauran de complir les característiques i requisits establits per la Federació Espanyola de Pàdel i el Consell Superior d’Esports per a entrenaments i competicions de caràcter local.

De la mateixa manera, les instal·lacions hauran de cenyir-se al reglament d’eficiència energètica en instal·lacions d’enllumenat exterior i instal·lar lluminàries led. De moment, ja s’han solucionat les dificultats que comportava l’existència d’un col·lector i la necessitat de portar fins allí la línia elèctrica per a poder col·locar els focus.


239