Actualitat de l´Alt Vinalopó, el Vinalopó Mitjà, l´Alcoià, El Comtat i l´Alacantí
Alcoi

«Esmorzar saludable» compleix 5 anys i, en aquest temps, s’ha consolidat com una de les activitats de la Regidoria d’Educació que més demanda té

«Esmorzar saludable» compleix 5 anys i

«Esmorzar saludable» compleix 5 anys i, en aquest temps, s’ha consolidat com una de les activitats de la Regidoria d’Educació que més demanda té per part dels centres educatius. En gener ha començat una nova edició que, al llarg del curs, arribarà a 13 centres educatius alcoians, en un total 24 sessions que donaran pautes saludables a més de 500 escolars de l’últim curs d’infantil i primer de primària.

El taller està específicament dissenyat per a ser impartit en alumnes d’Infantil i primer de Primària així com per a les famílies dels alumnes, docents dels centres i personal que atén el menjador escolar.

Els objectius generals del projecte Esmorzar Saludable són:

• Promoure hàbits alimentaris saludables en alumnes d’infantil i primària.

• Contribuir a la prevenció del sobrepés i obesitat infantil potenciant factors de protecció enfront de aquestes malalties.

• Implicar en aquesta labor a pares, mares, docents i personal de menjador.

• En especial, augmentar i consolidar l’hàbit d’esmorzar adequadament cada matí.

El regidor d’Educació, Alberto Belda, destaca que «Esmorzar Saludable és sens dubte un programa consolidat que continua tenint molt èxit, després de complir ja el seu quint aniversari. Davant d’una societat on l’obesitat comença a ser una pandèmia, i tots els informes alerten de la presència excessiva de sucre, sal i greixos als aliments, aprendre hàbits saludables per començar el dia és importantíssim. Necessitem alumnes ben alimentats perquè tinguen l’energia necessària per a atendre les classes, alumnes sans i en forma. La infància és un període crucial per poder actuar sobre la conducta i els hàbits alimentaris i creem, que des de l’Ajuntament, és important tenir en compte aquesta formació en alimentació i salut».

El Programa Esmorzar Saludable, està creat i desenvolupat per l’empresa NutriPharm i, aquest any, com a novetat, els tallers s’han impartit per llicenciades en Educació Infantil, contractades per l’Ajuntament d’Alcoi a través del programa Avalem Joves..


Notícies relacionades:

No hi han notícies relacionades.

280