Actualitat de l´Alt Vinalopó, el Vinalopó Mitjà, l´Alcoià, El Comtat i l´Alacantí
Alcoi

Lliurats els premis del IX Concurs ‘Disseny de Productes Industrials’ del Campus d’Alcoi de la UPV

Els equips guanyadors pertanyen a l’IES Andreu Sempere

El Concurs de ‘Disseny de Productes Industrials’ ha arribat a la seua novena edició al Campus d’Alcoi de la Universitat Politècnica de València (UPV). L’IES Andreu Sempere ha guanyat els dos primers premis. Forma part de la progrmació anual de ‘Jóvenes conCiencia’.

 

Els grups guanyadors estaven formats per Marta Sempere Montiel i Elena Lubin, i Adriana Vilaplana Morillo i Sandra Soler Beneyto. Tots dos grups estaven tutoritzats per la professora Carmen Calabuig.

 

Compta amb la col·laboració de la Fundación Española para la Ciencia y la Tecnología – Ministerio de Ciencia, Innovación y Universidades. També col·laboren la Cátedra ‘Alcoi Ciutat del Coneixement’ i Indústria Digital, signades amb l’Ajuntament d’Alcoi; Multiscan Technologies i l’Obra Social Caixa Ontinyent.

L’objectiu d’aquest concurs és despertar l’interés sobre el Disseny Industrial i fomentar el valor que té la representació gràfica com a eina principal per a la definició i comunicació dels dissenys de productes industrials.

Està dirigit a estudiants de 1r i 2n de batxillerat científic, tecnològic i/o artístic i cicles formatius. Els premis han sigut lliurats pels professors del campus, Amparo Jordá i Joaquín Pérez; el secretari, Vicente Díez, i el director del Campus d’Alcoi de la UPV, Pau Bernabeu.

 

El concurs consisteix en la realització d’un projecte gràfic de disseny d’un Producte Industrial. El tema d’aquesta edició ha versat sobre el “Redisseny de cadira i pupitre d’aula per a estudiants de batxiller i/o cicles formatius”. Es tracta de proposar nous dissenys de cadira i pupitre que faciliten a l’estudiant l’ús dels materials i útils d’última generació (ordinadors portàtils, tauletes, etc.) així com aquells que ja són tradicionals (paral·lex, regles, blocs de dibuix, etc.).


245