Actualitat de l´Alt Vinalopó, el Vinalopó Mitjà, l´Alcoià, El Comtat i l´Alacantí
Ibi

Ple Ordinari del mes d´abril de 2024

ELS CARRERS DE L’ALAMÍ TINDRAN NOM DE DONES REFERENTS EN LA LOCALITAT, dones iberudes que van destacar professional i socialment i que van treballar pel poble.
El ple del passat dimarts va aprovar la proposta presentada per la regidoria d’Igualtat de l’Ajuntament d’Ibi, amb els vots a favor de PSOE i Som Ibi, abstenció del PP i vot en contra de VOX, que els carrers de l’Alamí portaran nom de dones il·lustres de la localitat.
Les propostes que es portarán a ple són les següents: c/ Teresa Pérez Morant, regidora d’Ibi en 1938; c/ Mª. Luisa Vilaplana Albero, Capitana Contrabandista en 1950; c/ Asunción Picó Tortosa, Capitana Pirata en 1964 i primera COP femenina; c/ Rogelieta Verdú Company, música, pianista i professora; c/ Germanes Cortés Vicent (Les Cubanes), fundadores del Col·legi Lliure d’Ibi; c/ Les Telefonistes d’Ibi; c/ Germanes Guillem, copistes del Museu del Prado i av Miriam Martínez Rico, atleta i medallista paralímpica al Jocs Paralímpics de Tokio 2020.
D’aquesta manera, s’ha realitzat una reunió amb les dones i les famílies d’aquestes que donaran nom als carrers de la urbanització Alamí, amb l’assitència de l’alcalde d’Ibi, Sergio Carrasco, i la tinent d’alcalde d’Igualtat, Montse Agulló.

194