Actualitat de l´Alt Vinalopó, el Vinalopó Mitjà, l´Alcoià, El Comtat i l´Alacantí
Ibi

Primera reunió conjunta del grup d’Alimentadors Felins organitzada per la regidoria de Benestar Animal de l’Ajuntament d’Ibi

Es tracta d’un grup de persones voluntàries, coordinades per la regidoria de Benestar Animal, en col·laboració amb la Protectora d’Animals d’Ibi, l’objectiu dels quals, entre altres, és el de la reagrupació de les colònies felines de la localitat i el d’alimentar degudament als animals.

Aquesta mateixa setmana ha tingut lloc la reunió organitzada per Lara Ayala, tinenta d’alcalde de l’àrea de Benestar Animal de l’Ajuntament d’Ibi, amb el grup voluntari d’Alimentadors Felins, interessats i interessades a col·laborar amb el programa de colònies felines que s’està elaborant i que s’aprovarà en breu pel consistori.
En aquesta primera reunió s’ha pres contacte amb les persones voluntàries i se’ls va informar sobre el protocol d’actuació i d’alimentació a seguir, així com de les zones que es determinaran per l’Ajuntament per a la instal·lació d’aquestes colònies felines. A més d’explicar-los quina és la millor manera d’alimentar als felins es van distribuir, sota la coordinació de l’àrea de Benestar Animal, entre les persones voluntàries, les zones on els animals seran reagrupats en colònies, reduint així el seu número, i també es van definir les accions a dur a terme perquè aquesta reagrupació siga efectiva i els animals es troben en les millors condicions possibles.
Al costat del benestar dels animals, un altre dels objectius és el de reduir de manera gradual el número de de felins en la localitat mitjançant les campanyes d’esterilització gestionades per l’Ajuntament i a través d’aquest Programa, en el qual es compta amb l’ajuda dels voluntaris i voluntàries i del personal de la Protectora d’Animals d’Ibi, que ajudaran a portar un control i seguiment de les colònies felines.
Ayala afirma que “l’objectiu fixat per la regidoria, juntament amb la Protectora d’Animals d’Ibi, és el de disminuir les colònies felines que hi ha ara en la localitat, per a reagrupar-les i portar un major control d’aquestes. De fet, durant els últims mesos, ja s’ha dut a terme una campanya informativa perquè la ciutadania deixe d’alimentar de qualsevol forma als gats ferals i que les persones interessades a col·laborar de manera adequada contactaren amb nosaltres”. De fet, continua, “vull donar les gràcies a totes les persones que s’han interessat ja que, amb aquest voluntariat, s’aconsegueix que els felins puguen ser alimentats sense por a sancions, i que només es duga a terme per les persones que han volgut col·laborar degudament acreditades amb el carnet d’alimentadors, atès que el consistori les autoritza per a dur a terme, i de manera exclusiva, aquestes accions.

Això sí, les persones que alimenten als gats pel seu compte podran ser sancionades, per la qual cosa les i els interessats a realitzar el voluntariat poden sol·licitar informació a l’Ajuntament, estarem encantats de rebre les seues peticions”.


235